Kanada Dil Eğitimi Vizesi

Kanada Dil Eğitim Vizesi

Kanada ülkesine dil eğitimi için gidecek olan kişiler seyahat durumlarına ve türüne göre Kanada öğrenci vizesine başvuru yapmalıdır. Kişiler alacakları vize türüne göre hem seyahat amaçlarını belirtmeli hem de vize süreçlerini vize durumuna göre ayarlamalıdır. Bu nedenlerden ötürü eğer Kanada ülkesinde dil eğitimi alacaksanız öncelikli olarak öğrenci vizesi için gerekli evrakları hazırlamalı ve başvuru yapmalısınız.

Kanada öğrenci vizesi başvuruları Kanada Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan vize danışmanlık merkezleri tarafından da yapılabilir. Özellikle vize danışma merkezleri hem kişilere danışmanlık yapmakta hem de vize süreçlerini takip etmektedir. Bu nedenle, vize danışmanlık merkezleri öğrencilerin doğru yönlendirilmesi açısından daha avantajlı olmaktadır.

Kanada Dil Eğitimi Vizesi Detaylı Bilgiler

Kanada’da dil eğitimi almak isteyen öğrenciler ilk olarak öğrenci vizesine başvurmalıdır. Öğrenci vizeleri türüne göre 3 farklı gruba ayrılır. İlk olarak S1 Öğrenci Vizesi gelir. S1 Öğrenci Vizesi, Kanada ülkesinde 6 aydan daha uzun süre kalmayı planlayan öğrencilerin alması gereken vize çeşitlerinden birisidir. Özellikle, ülkeye gidiş nedeni lisans eğitimine dayanıyorsa S1 Öğrenci Vizesi süre açısından daha uygun olacaktır. Bu süre içerisinde genel dil eğitim programlarına da katılım gösterebilirsiniz.

SX-1 Öğrenci Vizesi, 6 aydan daha kısa süreli olarak Kanada ülkesini ziyaret edecek öğrenciler için idealdir. Bu vize türünü özellikle dil eğitimi almak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Vize türüne göre verilen süre içerisinde eğitimi alarak, ülkeye dönüş yapabilirsiniz. Quebec Öğrenci Vizesi yani CAQ, Kanada ülkesinin Quebec eyaletinde eğitim görmek isteyen kişilerin alması gereken vizedir. Bu vize aslında ek bir vize çeşidi olarak geçebilir. Kanada vizesi aldıktan sonra Quebec eyaletinde eğitim görmek için Quebec Öğrenci Vizesi alınması gerekir. Bu vizeyi aldıktan sonra eyalet içerisinde 6 aydan uzun süreli olarak dil ya da üniversite eğitimi alınabilir.

Kanada Dil Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada ülkesine dil eğitimi olarak gidecek kişiler alacakları eğitimi gösterir tüm belgeleri ilgili makamlara ibraz etmelidir. Özellikle, başlayacakları eğitim kurumundan eğitime kabul edildiklerine dair bir yazı almaları gerekir. Bu yazı ülkeye giderken vize işlemlerinin de kolaylaşmasını sağlayacaktır. Bu belge alındıktan sonra Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik sistemi yani CIC sistemi üzerinden online olarak eğitim vizesi için başvuru yapmaları gerekir.

Yapılan vize başvurusunda değerlendirme süreci Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşlık Bürosu tarafından belirlenir. Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşlık Bürosu vizenin onayını ya da reddedilmesini talep edebilir. Bu sürecin olumlu şekilde işlemesi tamamen eğitim kurumlarından alınan belgelere dayanmaktadır. Ayrıca, bu belgenin dışında Kanada için istenilen vize evraklarının da tam olarak ilgili birimlere teslim edilmesi gerekir. Aksi halde vize değerlendirmesi olumsuz şekilde sonuçlanır.

Başvuru esnasında sizin öğrenci olup olmadığınızı ya da ülkeye gidişinizin doğru olup olmadığını gösterir bir anket doldurmanız gerekebilir. Anketler İngilizce ve Fransızca olarak doldurulur. Anketin amacı sizi ve ülkeye gidiş nedeninizi doğru şekilde anlamak ve sizi yönlendirmektir. Bu nedenle, size verilen tüm sorulara doğru ve eksiksiz şekilde cevap vermeniz gerekir. Yapılan anket sonrasında vize başvurusu için uygun bulunursanız size bir kontrol kodu verilir. Bu kod ile online olarak sistem üzerinden vize başvurularınızı görebilir, başvuruları yapabilir ve süreçleri takip edebilirsiniz. Bu sistem genellikle MyCIC ismiyle bilinmektedir.

Kanada Dil Eğitimi Vizesi Gerekli Evraklar

Kanada ülkesine dil eğitimi için gidecek olan kişiler mutlaka kendilerinden istenilen belgeleri eksiksiz olarak getirmeleri gerekir. Belgelerin eksiksiz ve doğru oluşu vize işlemlerinin de kısa sürmesini sağlayacaktır. Eğitim amacı ile ülkeye gidecek olan kişiler vize başvurularında;

  • Vize başvuru formunu dolu şekilde ibraz etmek durumundadır. Ayrıca, eğitim kurumlarından alınmış olan eğitime kabul mektubu ve sabıka kaydı ile kişiye ait sağlık raporu mutlaka evraklar içerisinde bulundurulmalıdır.
  • Ülkede alınacak eğitime göre en az 1 yıl daha geçerli olan pasaport ve eğitim amaçlı gidildiğini kanıtlayan bir seyahat belgesi ilgili makamlara dosya halinde bırakılmalıdır.
  • Eğitim sürecinde maddi açıdan kuvvetli olduğunuzu gösterir bir banka hesabı da gerekmektedir. Banka hesabınızda en az 10.000 Kanada Doları bulunması gerekir. Bununla beraber aile durumunu gösterir belgeler, kredi kartı ekstreleri de belgeler arasında bulunmalıdır.
  • 2 adet vesikalık ve biyometrik parmak izi belgesi, ayrıca vize harç bedelinin ödendiğini gösterir belge evraklarla beraber teslim edilmelidir.